Besøg os på facebook

Udsætning af Køge Stormølle

 

 
Underdelen hejses på plads.   Rundgangen på vej til møllen.

 

 

Rundgangen placeres på underdelen.

Mølle kroppen placeres nøjagtig på blokvognen. 

 

 
Så er kroppen på vej.                      Hvordan skal vi nu få den derover?

 

 
Ved fælles hjælp gik det.                 Så er det lige inden hatten er klar til at blive sat på.

 

 
Nu skal kroppen lige fastgøres til underdelen. Færdigt arbejde, nu mangler bare vingerne.

Okt. 2022

 

Ny Laugsformand i Kjøge Mini-By        

 

Den almennyttige fond, der står som ejere af Kjøge Mini-By har på det seneste møde valgt ny formand for Lauget. Det er blevet Mogens Pejtersen, der har overtager dette hverv, efter Claus Philipsen, der døde i juni.

Mogens Pejtersen har været med i Lauget i flere år, og er et stort aktiv for Kjøge Mini-By. Mogens Pejtersen er som pensionist meget aktiv flere steder, efter sit hidtidige aktive liv som kommunaldirektør i den gamle Skovbo kommune og senere vicekommunaldirektør i Køge kommune.

Mogens Pejtersen er glad og stolt over at være med i Mini-Byens ”maskinrum”, sammen med de mange frivillige medlemmer af Venneforeningen, der forestår opførsel af Mini-Byen som Køge så ud i 1865.

Foruden Mogens Pejtersen som formand består Lauget af Ove Nordhild som næstformand, kasserer Steen Frederiksen, Klaus Bøgelund Hansen, Flemming Christensen (der er borgmester i Mini-Byen) og Susanne Krumbæk Jørgensen.

Sep. 2022

Igen sommerfest i Kjøge Mini-By

 

Billedtekst: Festteltene er i år placeret ved velkomstcentret ud mod Cirkuspladsen, så man kan benytte køkkenets faciliteter i cafeen og publikum kan komme tættere på byens huse og kirken. (Foto: KMB/-ses). 

Efter to års pause grundet Corona, kan det i weekenden 13.- 14. august igen lade sig gøre at holde den populære sommerfest i Kjøge Mini-By, Strandpromenaden 26 i Køge.

Der er åbent begge dage kl. 10.00-16.00 i Mini-Byens dejlige anlæg og mulighed for at få nogle gode oplevelser med musik, folkedans, udstillinger og åbne værksteder, hvor en del af de frivillige medlemmer møder op og arbejder med de små huse i størrelsen 1:10 som Køge så ud i 1865.

Der er ændret lidt på sommerfesten i forhold til tidligere. Der er af praktiske hensyn kun indgang fra Strandpromenaden 26, til gengæld kan der parkeres på Cirkuspladsen. Gående, cyklende eller gæster der kommer med bus, kan fra Strandvejen benytte stien nord om Mini-Byen der fører lige ned til Strandpromenaden.

Pladsen er også ændret i forhold til tidligere, idet mad-, musik- og spiseteltene er opsat ved velkomstcentret på plænen ud mod Cirkuspladsen. Men der er også mange nye borde og bænke-øer, hvor gæsterne kan sidde og se på byens huse og nyde det. Mini-Byens grill kan byde på pølser og revelsben, øl, vand, vin, is, kaffe og brød, alt til rimelige priser.

Der er musikalsk underholdning med Fione Femtetten og Herringløse Hotband både formiddag og eftermiddag begge dage. Køge Folkedansere søndag middag ved flagstangen. Fjernstyrede mini-både i havnen og åen og fjernstyrede mini-biler ved støbepladsen og ude i byens gader og gårde. Herfølge Husflid har en stand med metal og træ, Kate Thomsen maler på sten, Vallø Pileflet viser deres produkter og Claus Abrahamsen viser fine mini-modelkraner.

Kjøge Mini-By har begge dage en konkurrence som gæsterne kan deltage i, og glæder sig til at få besøg af mange gæster i weekendens forhåbentlige gode vejr.

Aug. 2022

 

 

Pinsegudstjeneste i Mini-Byen

 

Efter to års pause p.g.a. Corona blev en tradition genoptaget i Kjøge Mini-By. Her var der 2. Pinsedag friluftsgudstjeneste arrangeret af Køge Kirkes præster Signe Asbirk og Søren Voigt Juhl, med hjælp fra pigekoret og unge musikere.

Over 200  havde fundet vej til Mini-Byen for at deltage, trods regn, men det holdt tørvejr indtil den sidste salme var sunget. Det blev en festlig times gudstjeneste under mottoet: Købstadens ånd og sjæl. Præsterne havde i ugerne før været rundt i Køge på deres ladcykel, for at høre køgensere, hvorfor det var særligt fedt at bo i Køge. Ved frembringelse af diverse effekter fra cyklens lad, blev det  et virkeligt humoristisk indslag og noget ud over det sædvanlige for en prædiken.

Efter gudstjenesten blev alle inviteret til kaffe og kage og selvom regnen væltede ned, lykkedes det for alle, at finde ly for regnen.

Senere var der skødeunderskrivelse, da Køge Kirkes menighedsråd har købt en andel i Mini-Byens kirke. Det var menighedsrådsformand Kaj Jensen og Mini-Byens borgmester Flemming Christensen der forestod denne markering.

juni 2022

Skøde på hus i Kjøge Mini-By

 

Maj 2022

 

Det var en positiv dag for begge parter, da der i denne uge blev underskrevet et skøde og sat et nyt hus ud i Kjøge Mini-By.

Huset der ligger i Nyportstræde 7 er hus nr. 691 der er sat på grunden, og nu har husets ejere, Lillian With og Jørgen Hansen, deres hus to steder i Køge.

Som de dog glædede sig med et smil på læberne, at de kun skulle feje fortov, forestå snerydning og andet vedligehold et sted. Et eventuelt huskøb blev drøftet for nogle år siden, men selvom det ikke er et af de større huse, tager det sin tid med historiske optegnelser, tegning, opbygning og udsættelse. Det er primært huse i Nørregade, Vestergade og Kirkestræde der er i produktion i øjeblikket, men Nyportstræde 7 kom så ind imellem, da aftalen var endeligt sidste år.

Alle gæster kan nu bese huset på Strandvejen 101, hvor der er åbent alle dage kl. 10.00-16.00.   

 På billedet ses de glade hus- og skødeejere Lillian With og Jørgen Hansen bag deres nye ejendom.

Kjøge Mini-By • Strandpromenaden 26 / Strandvejen 101 • DK - 4600 Køge • Tlf. 5663 6218 • mail@koegeminiby.dk