Åbningstider

Åbningstider 2020

1. maj - 31. oktober *)

Efterårsferien 10. - 18. oktober

Alle dage kl. 10 - 16

*) Oktober udenfor efterårsferien 11 - 15

 


Læs mere her

 

Besøg os på facebook

Yderst vellykket besøg af Dronning Margrethe 2 i Mini-Byen

 

Tirsdag den 28. maj går over i Kjøge Mini-By´s historie. Det var dagen hvor vi fik ”det blå stempel” – idet der var besøg af Danmarks Dronning Margrethe d. 2.

Besøget i Mini-byen kom i stand, da Dronningens sommertogt blandt andet gik til Køge i to dage. Under besøget var Mini-Byen blevet udvalgt som en af de få, blandt 84 ansøgere til at modtage Majestætens besøg.

Det var en stolt Laug- og Venneforenings bestyrelse, der gik i gang med at planlægge besøget i samarbejde med kommunen, kongehuset og PET.

Dronningen ankom gående fra byggeriet Strandengen, som sammen med Tapperiet lå på besøgsruten. Efter et kort ophold i ”Kaffehuset” og derefter overrækkelse af en smuk buket fra Laugsformandens barnebarn, 10-årige Smilla i flot Hedebodragt fra 1865, gik Dronningen med sit følge ud i Mini-Byen sammen med vores borgmester Kristian Ebbensgaard, Laugsformand Claus Philipsen og Venneforeningens formand Svend-Erik Sandberg til Torvet, hvor der var opstillet en lille pavillon med tre stole hvor Dronningen, hofdamen og Køges borgmester Marie Stærke satte sig for at høre en kort orientering om Mini-Byens historie og huse.

Dronningen viste stor interesse og tog lige en afstikker ned i Brogade – det  stod ikke i programmet, men derefter gik det op til værkstederne, hvor  Dronningen blev vist rundt og fik fortalt om historiker- og tegnegruppen.  Næsten alle arbejdspladserne i værkstedet og døre- vinduesgruppen var  besat, og det blev en yderst oplysende og fin rundvisning, med mange  spørgsmål og kloge svar. Dronningen murede et par mursten og satte nogle  tegl på huse og udviste en kæmpe interesse for vores projekt, hvilket  bevirkede at besøget varede 20 minutter mere en planlagt, inden krone 12  forlod vores skønne anlæg. Et flot besøg og arrangement som Kjøge Mini-By  kan se tilbage på med glæde. 

  

Kjøge Mini-By • Strandvejen 101 • DK - 4600 Køge • Tlf. 5663 6218 • mail@koegeminiby.dk