Besøg os på facebook

Byggeprocessen

 

1000 huse tager tid

At anlægge en by med over 1000 bygninger er en stor, kompliceret og langvarig opgave, også selv om det kun er en mini-by, hvor alt er 10 gange mindre end i virkeligheden.

 

Tro kopi - i miniformat

Alle huse bliver bygget som tro kopier af husene i 1865 i købstaden Kjøge, og de placeres nøjagtigt, som de lå dengang i forhold til byens gader og øvrige bygninger. Alle huse bygges på værkstederne og bliver derefter transporteret ud og placeret på grundene. Eneste undtagelse er Køge Kirke, som blev bygget i et telt på det sted, hvor den ligger.

Historikergruppen...

søger efter historisk materiale primært på Køge Byhistoriske Arkiv og laver efterfølgende beskrivelser på grundlag af bl. a. bygningstegninger, matrikelkort og andre byggetekniske oplysninger, som f. eks. forsikringselskabernes brandtaksationer fra 1857-67, samt folketællinger, ejerlister, gamle fotografier, postkort og malerier, men de studerer også detaljer på de gamle huse, som findes i Køge by.

Tegnegruppen...

omsætter historikergruppens oplysninger til tegninger i forholdet 1:10 og udskriver de arbejdstegninger, der skal anvendes af de forskellige byggegrupper.

Teglværksgruppen...

fremstiller de mange forskellige typer af mursten og tagsten, der skal anvendes til byggeriet, og brænder dem selv.

Dør- og vinduesgruppen...

producerer de mangeartede vinduer, døre og porte m.v., og gruppens billedskærer udskærer tagskægs-, stolpe- eller køgeknægte, medens blikkenslageren laver tagrender og nedløbsrør.

På Byggeværkstedet...

udskæres og opbygges der bindingsværk og bygges huse, som påmonteres døre og vinduer m.v. og afslutningsvis bliver malet af vores malere.

 

Gartnergruppen...

plejer det dejlige naturområde, der omgiver byen, og sørger for beskæring af mini-træer og mini-buske.

  

Guidegruppen...

står for billetsalg og salg af souvenirs samt rundvisning af grupper.

PR-gruppen...

varetager kontakt til presse m.v., vedligeholdelse af hjemmeside, udgivelse af medlemsblad samt trykning af alle Mini-By'ens tryksager.

På skibsbyggerværkstedet...

kan vores gæster se de flotte modelskibe blive bygget, repareret eller klargjort til en ny sæson.

Cafégruppen...

servicerer vores gæster med mad og drikke ved større arrangementer.

   

Kjøge Mini-By • Strandpromenaden 26 / Strandvejen 101 • DK - 4600 Køge • Tlf. 5663 6218 • mail@koegeminiby.dk